Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Χάος στον σταθμό της Βουδαπέστης, άνοιξε μεν αλλά τρένα δεν φεύγουν


Χαοτικές σκηνές επικράτησαν στις πλατφόρμες του κεντρικού σταθμού της Βουδαπέστης όταν η αστυνομία επέτρεψε μεν ξανά την είσοδο το πρωί της Πέμπτης στους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όμως δεν εκτελούνται απευθείας δρομολόγια προς τις δυτικές χώρες.

Οι πρόσφυγες, που είχαν κοιμούνται έξω από τον σταθμό Κελέτι, διαμαρτύρονταν τις δύο τελευταίες ημέρες -αρκετοί εξ αυτών, με τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοράσει στα χέρια- για το μπλόκο που τους εμπόδιζε να φύγουν, μέσω Αυστρίας, για τη Γερμανία. 

Το πρωί της Πέμπτης τούς επιτράπηκε ξανά η είσοδος, όμως οι ουγγρικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν πως δεν εκτελούνται απευθείας δρομολόγια από τη Βουδαπέστη προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και αντίστροφα. 

Το «χειρόφρενο» επιβεβαίωσε και η αυστριακή πλευρά, λέγοντας πως την Πέμπτη δεν έφταναν στη Βιέννη τρένα από τη Βουδαπέστη. Επιβεβαίωση ήρθε και από την Τσεχία και τη Σλοβακία, που ανέφεραν πως τα τρένα προς Βουδαπέστη θα σταματούν στο συνοριακό Σομπ. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.