Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΠΡΟΜΗΘΕΑ"-«όταν πονάει το χέρι, δεν το κόβεις»




Η φράση: «όταν πονάει το χέρι, δεν το κόβεις»,
δεν αποτελεί μόνο απόφθεγμα της λαϊκής σοφίας.  Είναι απόρροια κοινής λογικής. Μια κοινή λογική που έλλειψε από την απόφαση της Δημοτικής πλειοψηφίας, με την οποία καταργείται ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, «Προμηθέας».

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακολουθήσαμε μια ιδιότυπη «μονομαχία».  Οι δημοτικές παρατάξεις Γκιώνη και Λογοθέτη, αντί να συζητήσουν για την ουσία των προβλημάτων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, περιορίστηκαν σε μια αδιέξοδη συζήτηση αναζήτησης ευθυνών για την κατάσταση του Προμηθέα, και σε έναν «ανταγωνισμό», για το ποιος φόρτωσε με περισσότερα χρέη το Δημοτικό Οργανισμό.

Από την πλευρά της, η Δημοτική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αναγκαιότητα κατάργησης του Οργανισμού, αλλά και παρουσιάστηκε ανέτοιμη να προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία των τομέων δράσης του «Προμηθέα» και των τμημάτων του. Αντί αυτού, περιορίστηκε, απλώς, στο να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της, για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου διαφωνεί πλήρως με την κατάργηση ενός Οργανισμού, ο οποίος, επί δεκαετίες, προσφέρει στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του δήμου μας.  Στην εποχή της οικονομικής κρίσης - η οποία είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής – ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν διέξοδο στην προσπάθεια του λαού να σταθεί όρθιος.  Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή των δημοτών στα τμήματα του «Προμηθέα». Καλεί, δε, τη Δημοτική πλειοψηφία, πέρα από τα «ευχολόγια», να δημοσιοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, βάσει του οποίου να διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας όλων των τμημάτων και υποδομών, παράλληλα με την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του «Προμηθέα», καθώς και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Λουτράκι, 23/12/2014
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ





Πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Αλλοίμονο...το προσωπικό και τα μάτια τους!
    Εξάλλου ο Προμηθέας μόνο γι αυτό υπήρχε, για να πληρώνει το προσωπικό του.
    Για τις οφειλές προς τρίτους...ούτε λόγος!!!
    Το προσωπικό να είναι καλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (ας τις πούμε κι έτσι...)
    Οι υπόλοιποι...έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.